Varg observerad i Tomelilla, Skåne

Bengt Sjöberg är rätt säker på att det var en varg han såg i Tomelilla på lördagen. Stor som en schäfer och med en hare i munnen kom den gående.

Det var ingen stor varg som Bengt Sjöberg såg på lördagen, säger han själv till Ystad Allehanda. Men att det var en varg är han helt säker på då den hade de karakteristiska dragen och färgen som han sett hos hägnade vargar på djurparker. Dessutom hade den ett byte i munnen.

– Jag skulle hämta potatis i garaget och såg vargen komma lunkande med en hare i munnen, säger Bengt Sjöberg till tidningen.

Han fortsätter sin berättelse;

– Det var inte en stor varg, utan ungefär så stor som en schäfer, och den var grå i pälsen med olika skiftningar. Jag har ju sett vargar på djurparker tidigare men inte ute i det fria så jag bara stod och tittade.

Tomelilla ligger knappt 3 mil sydväst om Haväng där väldigt många får dödats av ett okänt djur den senaste tiden. En flicka som ridit i skogarna runt Haväng säger sig ha sett en varg men uppgifterna har inte kunnat bekräftas.

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se