Varg påkörd söder om Malmö, Skåne

En varg blev påkörd i förmiddags vid Tygelsjö söder om Malmö. Vargen dödades när den försökte korsa E6.

– Under morgonen var det flera personer som berättade att de sett vargen söder om Malmö. Vi har också uppgifter om observationer från Trelleborgstrakten i går, berättar Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

Länsstyrelsen tog hand om vargen

Enligt uppgift blev vargen påkörd vid 9.30-tiden när den försökte korsa motorvägen. Länsstyrelsen Skåne kontaktades av polisen och har varit på platsen och tagit hand om vargen.

– Det är en hane, ganska liten. Vi kommer inom kort att skicka vargen till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, för analys. Därifrån kommer vi att få närmare besked om var vargen kommer ifrån, berättar Bertil Nilsson.

För ett par veckor sedan rörde sig en varg på Bjärehalvön.

– Det är omöjligt att veta om det rör sig om samma varg. Bilderna från Bjärehalvön visade en varg med lite annorlunda färgställning. Men det är svårt att dra några säkra slutsatser av foton, säger Bertil Nilsson.

 

Källa: http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/nyheter/2015/Pages/varg-pakord-pa-e6-soder-om-malmo.aspx

 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se