Varg skjuten i Löten, Norge

En hanvarg sköts under lördagen i närheten av Narseterberget i Lötens kommun. Spår efter vargen hade hittats mellan Löten och Elverum under fredag eftermiddag och spårningen pågick fram till lördag eftermiddag då vargen blev skjuten.

Hanvargen är den andra varg som fällts under Norges licensjakt som började den 15 oktober och pågår till och med den 31 mars. Jaktkvoten är tre vargar totalt.

Det hundra man starka jaktlaget spårade vargen under hela natten och vid 15-tiden på lördagen då första skottet avlossades mot vargen. Efter en och en halv timme kunde så ett avgörande skott fälla vargen.

– Vi följde spåren hela natten fram till eftermiddagen på lördagen då det första skottet mot vargen avlossades säger jaktledare Jörgen Rustad till Östländigen.

Vidare säger Rustad att de inte fann några spår av fler vargar i området. Den skjutna varghanens vikt uppskattade han till cirka 40 kilo.

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se