Vargangrepp avbrutet med skott, Jönköping

Att det finns varg kring Jönköping verkar vara ställt utom allt tvivel. För ett tag sedan skadades en terrier och nu höll en tax på att stryka med. Angreppet avbröts med ett varningsskott.

Roy-Arne Wiesner var ute med sin tax vid Apelskift mellan Habo och Jönköping för att jaga rådjur. Taxen hade nyligen fått upp ett rådjur och börjat sin jakt då en varg dyker upp med siktet inställt på tiken. Ägaren Roy-Arne Wiesner reagerade blixtsnabbt och sköt ett varningsskott.

– Hunden hade just börjat driva ner mot oss där vi stod, när det dök upp en stor grå lufs snett bakom oss, på väg mot hunden, berättar Roy-Arne Wiesner från Habo för Nyheter P4 Jönköping.

Att det var en varg rådde det inget tvivel om enligt Roy-Arne;

– Det är jag hundra på, jag har varit inne hos vargarna på Kolmårdens djurpark, säger han.

Wiesner lyckades trots allt med bedriften att avbryta attacken mot taxen genom sitt hagelskott framför vargen. Många gånger tidigare har skrämselskott inte givit önskvärt resultat utan angreppen har fullbordats. Som förklaring till varför skrämselskott ibland inte fungerar brukar man höra att vargen är helt fokuserad på jakten och bytet vilket framstår som en rimlig förklaring.

Att Wiesner lyckade kan ha att göra med att hans skott kom så pass tidigt i situationen att vargen inte ännu blivit helt oemottaglig för yttre störningar.

Roy-Arne säger vidare att jakt med hund nu är utesluten i området.

– Det är färdigjagat, det går inte att jaga med sådana springande runt!

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se