Vargar dödade kopplad hund i Blue Creek, Idaho, USA

Två vargar attackerade och dödade Jane Holtes hund utanför hemmet någon gång under natten mot onsdagen. Attacken skedde knappt en mil från storstaden Coeur d’Alene i Idaho.

Någon gång sent på natten eller under morgonen skedde attacken mot gårdshunden. Trots att han var kopplad och hade tillgång till sin hundkoja slet de två vargarna hundkroppen ur kopplet och tog med sig hunden in i skogen.

– De bokstavligen slet honom ur kopplet, säger Gary Finney till cdapress.com

Hunden, en blanding av australiensisk vallhund och heeler ägdes av Finneys syster, Jane Holte. Gary kom till platsen efter att systern ring och berättat om vad som hänt. Finney är rutinerad jägare och kunnig spårare i området.

– Det är alldeles uppenbart att de åt upp hunden.

Finney visar i snön var de två vargarna gått in på gården och hur de gått mot platsen där hunden var fastbunden.

– Det är stor chans att det handlar om en tik och ett handjur.

Trots ihärdigt letande efter delar av hunden finns inget annat kvar än blod på platsen för själva attacken.

 

Ansvariga ger medhåll

Ansvariga vid Idaho Department of Fish and Game säger att Finney är en pålitlig person som kan avgöra om det är varg eller något annat rovdjur som är ansvarig för attacken. IDFG har ännu inte själva besökt platsen men kommer att dokumentera händelsen

– Gary är minst lika kapabel att se skillnad på vargspår och andra spår som någon från oss, säger Phil Cooper, vid Fish and Game’s kontor i Coeur d’Alene.

– Vargarna har kanske ätit upp hunden. Vid närmare eftertanke är det nog precis vad de gjort, säger Cooper till cdapress.com

Enligt Cooper var dock dödandet inte en fråga om mat utan snarare om själva reviret.

 

Har jagat varg

Finney jagade varg i Idaho för ett par år sedan och har även skjutit en varg. Han säger att han sett drygt 40 vargar ute i naturen. Hans syster Jane Holte säger att hon sett varg alldeles i närheten av sitt hem.

– Det finns ganska mycket varg i utkanterna av Coeur d’Alene. Det är viktigt att människor känner till de så att de kan skydda sin tamdjur, avslutar Finney.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se