Vargattacker i två granndistrikt kostade många barn livet

AP Worldstream, 20 augusti, 2003. BABU LAL SHARMA, Associated Press Writer. Människoätande vargar har dödat sex barn i en skogsbeklädd del av Uttar Pradesh i norra Indien. Bara en kort tid före hade samma vargar dödat sju barn och skadat 12 i ett närliggande område.

De sex barnen i Balrampur som var mellan 2-6 år gamla dödades i de flesta fall medan de sov utanför sina lerhyddor.

– I några fall har de till och med tagits medan mödrarna varit närvarande, berättar VK Chopra, talesman för den lokala skogsvårdsmyndigheten i Balrampur, Uttar Pradesh.

Myndigheterna meddelar samtidigt att det troligen var samma vargar som under de föregående tre månaderna dödade sju barn och skadade mer än ett dussin personer i granndistriktet Bahraich, vid foten av Himalaya.

Man har nu gett order om att alla vargar ska skjutas så fort de visar sig. Hittills har jägarna skjutit tre vargar och fångat ytterligare två med fällor.

VK Chopra menar att vargarna verkar röra sig österut mot nya jaktmarker och det är därför som de nu kommit till Balrampur.

Men att söka vargar är inte problemfritt.

– Bybor har i vissa områden trampat ned hela skörden av sockerrör när de genomfört sina sökoperationer, säger lokale polismannen Awdesh Pandey till AP.

 

Läs originalartikeln.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se