Vargbesök i trädgården, Falkenberg

Vargrapporterna duggar tätt i de södra delarna av Sverige. En kvinna i Ätrafors hade två vargar i trädgården.

Hallands Nyheter rapporterar om ännu en vargobservation i länet. Denna gång var det en kvinna i Ätrafors som fick besök av två vargar i sin trädgåd. Vittringen från kvinnans hund kan ha lockat de två rovdjuren in i trädgården skriver tidningen vilket sett till erfarenheter från mellersta Sverige får sägas vara sannolikt.

Hunden var dock inte längre i livet då den avlivats dagen innan till följd av sjukdom men lukten av den fanns naturligtvis kvar i trädgården där den brukade springa fritt.

Av gammal vana tittade kvinnan ut i trädgården på kvällen den 18 december varpå hon i skenet av en gatlykta fick se två stora djur. Gatlyktan belyser även delar av kvinnans tomt.

– Först tänkte jag att det var rävar. Men de här var betydligt större. De stod precis under lampan. Jag är till 99 procent säker på att det var två vargar, säger kvinnan, som inte vill skylta med sitt namn i tidningen.

Kvinnan bevittnade vargarna under någon minut innan de försvann från platsen som ligger lite avsides. Ingen i grannskapet har hundar av den storleken lösa berättar kvinnan.

Rovdjursspåraren Tommy Berglund bedömer sannolikheten för att det var varg som stor;

– Hon såg dem tydligt under lampan och de var ljusa på sidorna, vilket stämmer bra. De gick runt och nosade och hade förstås fått vittring på kvinnans hund. Så gör ofta vargar. Vi har många exempel på vargar som varit nyfikna och gått ända fram till hundgårdar.

 

Källa: http://hn.se/nyheter/halland/1.1898253-kvinna-i-atrafors-sag-tva-vargar-i-tradgarden

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se