Vargbesök i trädgården, Nora

vargbesök i trädgården nora

Vilda vargar visar alltjämt prov på sin nyfikenhet vilket familjen Dahlquist fått erfara flera gånger den senaste tiden. Katter och kattmat är numera inomhus.

Regionala media uppmärksammar en ”närgången” varg i Bergsmanshyttan utanför Nora, Örebro Län. Familjen Dahlquist har vid flera tillfällen sett en varg spatsera runt i trädgården. Vid ett tillfälle sågs den förse sig ur kattmatskålarna uppe på farstukvisten.

– Vargen är ett naturligt inslag i vår natur, men så här närgångna ska de inte vara. Spontant skulle jag säga att det är en ung hane som letar efter mat, säger Bertil Dahlquist till SVT.

Som försiktighetsåtgärd har familjen numera katter och kattmat inomhus. Bertil säger till SVT att han inte kunnat se att vargen visat något direkt intresse för katterna. Som läsare av vargfakta vet är annars katter ett vanligt byte för varg som rör sig kring hus. Senaste nyheten om detta kom från Finland i mitten av oktober då en kvinna försvarade sin katt mot en varg med en räfsa.

 

Källa: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/xxxx-5
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se