Vargen på Vikbolandet slog får igen

Ytterligare ett får har rivits av Vikbolandsvargen, denna gång på en gård som tidigare drabbats. Vargen åt upp stora delar av fåret.

I söndags hittades ett dött får på en gård på Vikbolandet, där vargen tidigare angripit och dödat får. Jaktledaren Lars Ståhl berättar att fåret till stor del var uppätet.

– Vargexperter som vi är i kontakt med tror att han är mätt nu och att han därför kommer ligga mer still än om han var hungrig, säger Lars Ståhl till Norrköpings Tidningar.

 

Försökte ta vargen i lördags

I lördags gjordes två observationer av varg, och två jaktlag slog en ring kring området. Trots det hann vargen smita undan.

Sedan tidigt i morse är älgjakten i full gång, och under denna jakt är även vargen lovlig, eftersom det finns ett skyddsjaktsbeslut på den. Nu när det blir mer fart i skogarna hoppas man att vargen blir skrämd och rör sig mer.

Vargen hade ännu inte synts till på eftermiddagen idag, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se