Vargflock mitt i byn skrämmer lokalbefolkningen

En idrottsledare i Sätrabrunn möttes under torsdagen av fem vargar mitt i det lilla samhället. Nu är lokalbefolkningen rädd för angrepp.

I en intervju med TV4 Nyheterna Västerås berättade Peter Larsson, ungdomsledare i Sätra IF, hur han mötte en vargflock mitt på Sätrabrunns motionsspår.

– Jag såg två stycken först på gärdet. Sen var det något konstigt på spåret, så jag tittade in och då var det tre stycken till där inne på spåret. Då blir man ju fundersam, vad gör de där, mitt inne i byn, säger Peter Larsson, ungdomsledare i Sätra IF, till TV4 Nyheterna Västerås.

Lars Björk, Jägarförbundet i Västmanland tror att det bara är början.

– Jag tror att det inte bara är rena landsortsbefolkningen som ser att det är problem med vargar och tycker att det är obehagligt, utan det blir även samhällen som Skultuna och Västerfärnebo som tycker att det här är ett problem, säger han.

Men Pierre Ahlgren, rovdjursinventeringsansvarig på länsstyrelsen i Västmanland är positiv:

– Det finns dagis och skolor där man funderar på att barnen inte ska få gå ut i skogen. Jag har varit på en del sådana skolor och efter det så har barnen fått vara ute. Det bästa vi kan göra är att ha liv och rörelse, det är något som fortfarande skrämmer vargar, säger han.

Peter Larsson är skeptisk.

– De här är inte så skygga. Jag tycker att de är mer och mer runtomkring och inne på gårdar. Det kommer nog att hända någonting snart, säger han till TV4 Nyheterna Västerås.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se