Vargflock smög sig på jägare

vargflock omringade jägare

En flock vargar smög sig på en jägare i delstaten Washington, USA. Jägaren sköt först i luften och en stund senare mot en varg som rakt mot honom.

Myndighetens officiella hemsida, Department of Fish & Wildlife i Washington rapporterar om en ”vargincident” i Stevens County den 30 oktober. En grupp jägare befann sig i området för att jaga klövvilt. En av dem ser då en varg som travar förbi inte långt ifrån honom själv. Han skjuter då i luften och skriker för att skrämma iväg vargen från området. Vargen försvinner ur synhåll.

Plötsligt får han syn på ytterligare tre vargar ett tjugotal meter framför honom. De beger sig av i samma riktning som den första vargen.

En stund senare hör samma man ett ljud i en tätning i närheten. Han ropar för att kontrollera om det eventuellt är någon annan ur gruppen som rört sig mot honom. Han får inget svar. Istället dyker en svart varg upp inom 12-15 meter med riktning mot mannen. Mannen skjuter då mot vargen och han uppger att han förmodligen träffade emedan vargen faktiskt springer därifrån.

Händelsen utreds av myndighetspersonal som säger att han hade lagen på sin sida när han sköt mot vargen.

Den aktuella vargflocken uppges på andra sidor kallas för Smackout och har varit aktuella som exempel på varg som skrämts från boskap med icke dödliga tekniker. Där menar man att dessa icke dödliga tekniker må vara en framgång för vargvärnare men det förändrar beteendet hos vargarna som uppges vara mer eller mindre orädda för människor. Vidare ges också annan information om den aktuella händelsen som att jägaren faktiskt var rädd för sitt liv. Dessutom är man mycket kritisk till att myndigheten inte varnar allmänheten.

 

Källa: http://wdfw.wa.gov/living/dangerous/reports/report.php?id=1579

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se