Vargflock synlig i Lumsheden, Dalarna

vargflock synlig i lumsheden

En flock om fem vargar observerades tidigt i morse i Lumsheden i östra Dalarna. En varg observerades ett hundratal meter från skolbussens hållplats.

Ett hundratal meter från där barnen väntar på skolbussen sågs en ensam varg klockan 06:15 i morse. Vargen sågs vid badplatsen vid sjön Lumsen. Något senare, runt 7-tiden syns en flock om fem vargar springa över en kraftledningsgata mot Korsån. Den ensamma vargen fotograferades från skolbussens fönster.

De boende i området är mycket oroade över situationen med så många vargar på en och samma gång.

– Det känns väldigt olustigt med varg så nära där barnen väntar på bussen, säger en kvinnlig boende i området till Vargfakta.

Hon berättar att föräldrar håller sina barn inne så länge vargarna rör sig kring byn och att de flesta också undviker att släppa ut sina djur så långt det bara är möjligt.

– Det känns lite hopplöst när man inte törs släppa ut sina djur, det är ju därför man bor här, fortsätter kvinnan.

Att se en varg brukar numera inte ge upphov till så stora reaktioner. En flock med vargar är dock något helt annat och också en ny företeelse i landet. Vi mins den unga kvinnan i Gimmenreviret som var ute och red då hon stötte på en flock om uppskattningsvis 10 vargar. Hästen skenade då tillbaka till stallet. Turligt nog var ryttaren van vid sin häst och kunde hålla sig kvar i sadeln.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se