Vargjakten avslutad i Montana men fortsättning kan bli aktuell

Totalt har vargjakten i Montana resulterat i 160 skjutna vargar men inom vissa områden uppnåddes inte de kvoter som var föreslagna varför en förlängning kan vara aktuell.

I onsdags avslutades vargjakten i Montana, USA för denna säsong men inom vissa avdelade licensområden kom man inte ens i närheten av de antal som var menat. Inom WMU (Wolf Management Units) 250 i de södra delarna av Ravalli County var tilldelningen 18 vargar men man lyckades bara fälla 6 stycken.

Totalt sköts lite drygt 160 vargar av de 220 tillåtna vilket är tre gånger fler än vad som var tillåtet under vargjakten 2009.

 

Magert resultat

Av de 14 avdelade områdena var det endast 3 stycken som nådde upp till sin kvot av skjutna vargar. Bortsett från Ravalli rörde det sig om allt mellan 1 till 5 vargar innan kvoten skulle ha varit uppfylld.

Resultatet av jakten öppnar nu upp för en förlängning av säsongen enligt FWP (Fish, Wildlife and Parks) som under ett möte överlade om nödvändigheten av en förlängning.

–I själva beslutet om jakten på varg finns också en möjlighet att förlänga säsongen om man inte når upp till sin kvot under utsatt tid. Det handlar inte bara om WMU 250, det är många fler som inte lyckats, säger Andrea Jones, talesperson för Bozeman FWP.

En eventuell förlängning sträcker sig då till 1 april eller tills dess att kvoterna uppfyllts.

 

Länk till NBC Montana.

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se