Vargkadaver funnet i Kolsva

Rovdjurshandläggaren Pierre Ahlgren vid länsstyrelsen i Västmanland har sannerligen fått lägga in Kolsva i GPSen under sommaren. Efter att ha utrett ett antal fall av vargnappade katter rapporteras nu att ett vargkadaver har hittats på orten.

– Det var efter ett tips som vi åkte ut och hittade vargen. Vi hittade också en död rävunge inte så långt därifrån, berättar Pierre Ahlgren för tidningen Jakt & Jägare.

Båda kadavren plockades upp och levererades till SVA i juli för analys. Om man läser mellan raderna kan man anta att SVA vill kontrollera om det rör sig om förgiftning då två döda rovdjur återfunnits så nära varandra.

Testresultaten hemlighålls tills vidare. Maria Loricks, brottsutredare vid polisen i Västmanland, lämnar inga ledtrådar.

– Vargen har skickats till SVA för undersökning men det är ingenting speciellt med det här fallet. Det sker alltid när statens vilt hittas döda, säger hon till Jakt & Jägare.

Vargen hittades nordost om Kolsva och dess ursprung är okänt. Pierre Ahlgren vill inte spekulera.

– Varifrån vargen kommer är svårt att säga. Vi har tre olika revir som går samman i området och som delvis lappar över varandra.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se