Vargproblem i östra Georgien

Med vintern kommer vargarna till byarna för att skaffa föda. Omar Mutoshvili kunde inte driva bort de sex vargarna som härjade på hans gård.

I Akhmeta, östra Georgien efterlyser man nu fler jägare för att få kontroll över vargarna. Vintern har medfört att vargarna ständigt söker sig till byarna i sin jakt på föda. Åsnor, kor och får faller offer för vargarna i en rasande takt varför myndigheterna i Kakhtei nu försöker organisera jaktlag med syfte att skydda människor och deras tamdjur.

– När snön kom på allvar började vargarna dyka upp inne i byarna. I går dödades en åsna, en ko och 20 får. Vi kommer ge lokala myndigheter tillåtelse att börja skjuta varg, säger Ahmet Zaur Udzilauri vid Kakheti Information Center.

I Jokolo, en by i området är behovet av jakt på varg akut;

– Omar Mutoshvili hade sex vargar inne på gården som härjade bland djuren. Han skrek och levde om, ropade på hjälp men de gav sig inte av. Mot en hel flock är man chanslös. Vi måste få hit jägare nu, säger en bybo till tidningen.

 

Källa: http://www.apsny.ge/2012/other/1355945649.php

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se