Varningsskott mot varg i ko-hage, Färila

30 kor jagades av varg i en hage. En granne avlossade två varningsskott i luften varpå Färilavargen tog till skogs. Skyddsjakt ännu utan resultat.

Den närgångna vargen i Färila som efter att ha angripit såväl får som robotgräsklippare, är numera föremål för skyddsjakt. Trots att skyddsjakten får bedrivas dygnet runt och att stora ansträngningar har gjorts har ännu ingen lyckats fälla vargen.

Under torsdagen upptäckte en kvinna att ett 30-tal kor sprang i panik i en närliggande hage. Orsaken var vargen som jagade dem och gjorde utfall mot enskilda djur. Hon påkallade då hjälp från sin man som beväpnade sig med gevär. Avståndet var dock för stort för att kunna fälla vargen varför varningsskott avlossades. Skotten tycks ha fått vargen att avbryta angreppet.

– Det är kanske 30 kor och kalvar i hagen och de sprang åt alla håll. Vargen gjorde utfall mot dem och jag sköt två skott i luften. Då försvann den. Det var 250 meters avstånd, så jag kunde inte göra annat än skjuta varningsskott, berättar mannen som sköt.– Skriv inte mitt namn i artikeln. Jag vill ha min bil i fred och bara leva här i lugn och ro, tillägger han till tidningen Jakt & Jägare.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/varningsskott-mot-farilavargen
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se