Vittsjövargen skjuten

bild_varg_foto_henrik_barnekow

I morse sköts en varg i Visseltofta, i den trakt där det sedan början av augusti rivits 50 får på olika platser i Skåne och Kronobergs län.

Länsstyrelsens i Skåne meddelar på sin hemsida att en varg skjutits inom det aktuella skyddsjaktsområdet. Mest troligt är att det handlar om den varg som stått bakom ett stort antal attacker på får i området.

– Vi beslutade om skyddsjakt på vargen 25 augusti och har förlängt den i två omgångar eftersom vargen har fortsatt att angripa fårbesättningar. Det här rör sig om en varg som ställt till med stor skada och här fanns ingen annan lämplig lösning än skyddsjakt, säger Per-Magnus Åhrén, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen Skåne.

Skyddsjaktledaren Henrik Barnekow berättar att vargen sköts 07.15 inom skyddsjaktområdet i norra Skåne.

– En av skyddsjägarna fick syn på vargen när han var på väg till jobbet. Han kallade snabbt ihop några av de andra skyttarna som ställde upp sig i området. Sedan gick det snabbt. Vargen, en hane, dödades med ett skott, berättar Henrik Barnekow.

 

Källa: http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/nyheter/2014/Pages/varg-skjuten-i-norra-skan.aspx
Foto: Henrik Barnekow
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se