Om vargfakta.se

Den här hemsidan är resultatet av ett behov – fakta om vad som händer i vargens spår. Vi anser att debatten kring varg sedan länge lämnat det sunda och istället blivit en arena för känslor och allmänt tyckande. Det finns massor av viktig fakta kring vargen som är lämplig för var och en att känna till innan någon form av ställningstagande egentligen kan göras.

När vi påbörjade arbetet med vargfakta.se förvånades vi över att det fanns så mycket kvalitativ fakta kring detta rovdjur samtidigt som den allmänna debatten ofta, eller nästan alltid saknade pålitliga referenser oavsett från vilket läger vargen fördes på tal. Vargfakta hoppas att du här skall finna den fakta och de samband du söker och att du skall ha användning för dem när du argumenterar, funderar, påverkar eller forskar.

 

Vilka är ”experterna”

Bakom vargfakta finns en grupp människor som alla har stark anknytning till naturen och livet på landsbygden. Gemensamt för vår syn på saken är att vi aktivt tar människans perspektiv. Vi som brukar marken, skogen och viltet ser oss inte som en belastning utan snarare som en tillgång. Vi som står bakom har vår utkomst från ”naturen” eller skall vi kalla den industrimarken, och därför har vi också lagt stor möda vid att titta på de ekonomiska konsekvenserna av frilevande varg i Sveriges mest tätbefolkade område – nedanför renbetesgränsen.

 

Stöd vårt arbete

Vargfakta åtnjuter inga bidrag från Naturvårdsverket likt många andra varginformatörer. Tjänsten är skapad med egna medel och med eget arbete som vi hoppas skall bära frukt i form av en mer nyanserad debatt kring rovdjur.

Ekonomiskt stöd

Om du vill ge bidrag är du välkommen att göra det för då kan vi satsa ännu mer på detta arbete. Du kan göra det genom att skicka valfritt belopp till BG 5723-2571, skriv Vargfakta som meddelande. Om du vill ge ett större bidrag eller göra det som företag mot faktura kontaktar du oss lämpligen via e-post. Alla bidrag är inklusive moms.

Stöd genom spridning och rekommendationer

Du kan också stödja vårt arbete genom att länka till www.vargfakta.se. Det ser vi mer än gärna. Är det så att du har konto på Facebook så uppmanar vi dig till att klicka på Rekommendera för på så vis når vi ut till fler med vad vi anser vital fakta kring varg och vad som följer i dess spår.

Du kan även gå in på vargfakta på Facebook och visa ditt stöd där. Enklast gör du det genom att klicka på ’gilla’ i rutan till höger. Då stödjer du oss alldeles förträffligt på så vis att vi, i vårt sökande efter fakta kan säga att även du vill ha svar på en fråga.

Allra bäst är om du gör alla de hör sakerna på en gång och sedan lite då och då, förutsatt att du tycker arbetet med vargfakta är bra och viktigt.

 

Kontakt

Du når oss enkelt via denna e-post: info@vargfakta.se. Om du vill prata med oss så skickar du med ett telefonnummer så ringer vi upp dig när tillfälle ges.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se