Fler får vargdödade i Kronobergs Län

Typiska bitskador av varg på får

Natten till torsdagen vargdödades ytterligare ett får av den vargtik som etablerat revir i Kronobergs län. Vargattacken ägde rum hos samma fårägare som för tre veckor sedan fick fyra av sina får dödade av varg.

– Vi funderar på att lägga av med detta nu. Det är jobbigt att alltid behöva vara orolig. Och vi kan inte hålla fåren inne hela tiden, säger fårägaren Morgan Strand i Haghult, söder om Ljungby, till Radio Kronoberg.

I helgen som gick upptäckte dessutom en fårbonde verksam i Tryserum i Valdemarsviks kommun att flera tackor blivit dödade. Dessutom saknas flera lamm. Länsstyrelsens besiktningsman kunde inte med säkerhet avgöra om det var en varg som rivit fåren, även om man misstänker om så är fallet.

I morgon inleds skyddsjakten på den varg som under sommaren härjat i fårflockar på Vikbolandet. Ansvariga jägare uppger att de misstänker att det aktuella djuret finns i trakterna av Valdemarsvik.

Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt gäller till den 8 september.

Artikeln: Fler får vargdödade i Sydsverige – Jagareforbundet.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se