Nya vargangrepp i Frankrike

nya vargangrepp i frankrike

Det är tydligt att vargarna i Frankrike mer eller mindre uteslutande äter tamdjur och då helst får. En lantbrukare har i år förlorat drygt 100 djur i två attacker.

Attackerna från vargarna i Frankrike på tamdjuren kommer med sådan frekvens att man knappt hinner skriva klart om det ena innan ett nytt uppdagas. Och förlusterna är omfattande. Nyligen förlorade en uppfödare 16 får och lamm som hölls innanför ett elektrifierat stängsel.

Vanligast är dock att djuren betar fritt i bergsmassiven tillsammans med en eller flera herdar och boskapsvaktande hundar. När angrepp sker då blir förlusterna oftast mycket större. Samma uppfödare som nu förlorade 16 får, förlorade 87 djur i ett angrepp i maj månad.

Eftersom vargen denna gång hoppade in i hagen har uppfödaren begärt att jakt skall utlysas mer eller mindre omgående.

Se videoinslaget nedan efter angreppet. Bilderna kan vara stötande.

Källa: http://france3-regions.francetvinfo.fr/cote-d-azur/2014/07/14/nouvelle-attaque-de-loups-cette-nuit-dans-la-region-de-tende-516959.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se