Varg dödade tio får i Årjäng

Rapporterna om varg som dödar tamboskap och då särskilt får duggar just nu tätt. I byn Sillerud utanför Årjäng i Värmland dödades 10 får i ett svep. Återigen visar vargen prov på sin utpräglade jaktinstinkt och att det inte nödvändigtvis är hunger som driver rovdjur att slå vilt och tamboskap.

– Jag vet inte om det var en eller flera vargar men det var mycket ätit på kropparna så det kan ha varit fler än en, säger Lasse Larsson, Länsstyrelsens besiktningsman.

Det var natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan som vargen eller vargarna tog sig in i hagen och dödade nio lamm och en tacka.Det framgår inte om denna hage var omgärdad av rovdjursstängsel men givet närheten till Glaskogsreviret så borde det ha varit stängsel av rätt sort.

– Vi har sett att varg varit framme och tittat på fåren men hittills inte rört dom, säger Jan Olsson som äger fåren.

Besiktningsmanen Lasse Larsson ser det som troligt att det är varg eller vargar från det närbelägna Glaskogsreviret som varit framme.

Läs artikeln: Varg tog tio får i Årjäng – Jakt & Jägare.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se