Vargattack utanför Borås

Årets sista vargattack mot får begränsades till förlusten av en tacka efter att ägaren skrämt vargen ur hagen. Angreppet skedde nordväst om Borås i trakterna av Sandhult.

På gården Vatthult söder om Sandhult hade djurägaren Valter Eliasson sina 12 får ute i hagen. Strax före lunchtid befanns sig Valter i en del av hagen när vallhunden plötsligt kom springande mot honom med fåren efter sig.

– Det finns ju lodjur häromkring så jag trodde att vi fått besök av ett. Men så tittade jag nedåt hagen från där de kom och såg vargen direkt. Den var stor, men om det var en hona eller hane vet jag inte, säger Valter till Borås Tidning.

Valter gick då mot vargen viftandes med armarna för att skrämma bort den. Lugnt och utan stress går vargen därifrån, ut över den frusna sjön för att därefter försvinna in i skogen.

Skadorna begränsades till en tacka som fortfarande levde men som var tvungen att avlivas. Länsstyrelsens besiktningsman, Bertil Andersson uppger för tidningen att får som angrips men inte dör i stort sett alltid måste avlivas. Han passar också på att uppmana djurägare i trakten att hålla uppsikt över sina djur.

 

http://www.bt.se/nyheter/boras/uppmanar-efter-attacken-%284585375%29.gm
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se