12-årig flicka ensam med vargen, Falkenberg

Vargobservationerna i Halland är frekventa för tillfället. 12-åriga Elin fick sig se vargen på nära håll när hon gick till skolan.

Halland har blivit med varg. Det kan man konstatera efter alla observationer den senaste tiden. I går gick Länsstyrelsen i Halland ut med ett pressmeddelande angående en varg som var på statsbesök i Varberg. Länsstyrelsens personal vallade vargen genom centrum och ombad allmänheten att hålla sig på avstånd och inte förfölja vargen då den ”kunde bli stressad”.

Ytterligare en hallänning, 12-åriga Elin Oskarsson fick se vargen på nära håll. Om Elins uppgifter stämmer var hon så nära som sex meter.

– Den var cirka tio meter från mig. Först trodde jag att det var en hund och blev bara förvånad, men sen när jag förstod att det var en varg blev jag rädd och stod helt still. Jag ville inte att den skulle jaga mig, säger hon till GT/Expressen.

Elin berättar vidare att vargen gick sakta mot henne och att hon knappt vågade andas, när det var sex meter mellan henne och djuret vände den om och sprang till skogs.

– Det kändes som om hans ögon nästan såg igenom mig, det var lite läskigt, säger hon.

Från länsstyrelsens håll är man inte så road av att människor är allt för intresserade av vargar.

– Det är olyckligt att folk förföljer vargen, för att ta bilder och liknande. Den blir stressad. När det var som värst i Varberg tillkallades polis för att hålla folk borta, säger Timmy Berglund.

 

Källa: http://www.expressen.se/gt/12-ariga-elin-var-ensam-med-vargen/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se