Kalv dödad av varg, Italien

ännu en kalv vargdödad frankrike

Vargangreppen i södra Europa fortsätter med oförminskad styrka. Natten mot den 9 augusti dödades en kalv av varg i staden Sauze på gränsen mellan Italien och Frankrike.

Franska och till viss del Italienska lokala medier rapporterar frekvent om vargarnas framfart bland tamdjuren. De Italienska är en smula mer försiktiga i sin rapportering. De talar inte sällan om att angrepp är ”ovanliga” och ”exceptionella” emedan deras franska kollegor är mer rättfram i sina skaderapporter.

Den vargdödade kalven i staden Sauze alldeles vid gränsen till Frankrike anges vara något av ett undantag av lokalpressen. Uppfattningen är att kor vanligtvis försvara sina kalvar men mot en vargflock räcker knappast några horn och en ko blir dessutom ganska snabbt trött varpå vargarna tar sitt byte med lätthet.

”Experterna” förklarar att kalvar kan dödas om lättare byten som vilda djur och ”får” inte finns tillgängliga.

En attack bekräftas måndag vid det nationella kontoret Jägare. En extremt sällsynt eftersom kor är kända för att försvara sina kalvar fötter och horn. Men experter konstatera att det inträffar när vargarna inte kan attackera lättare byte, vilda djur eller får.

Borgmästaren i Sauze, Nicole Bertolotti, tycks dock se det lite allvarligare när han påpekar att användandet av boskapsvaktande hundar inte är så lämpligt i trakter där turister vandrar.

 

Källa: http://www.nicematin.com/sauze/attaque-inhabituelle-dun-loup-sur-un-veau-a-sauze.1868355.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se