Begick självmord efter att fästmannen dödats av varg

Den 4 september 1893 återberättade Helsingfors Aftonblad (nr 64) en tragisk historia om en ung kvinna i Wien, Österrike, som begått självmord efter att hennes fästman, till yrket skogvaktare, angripits och dödats av vargar.

I notisen kan man bland annat läsa att den unga kvinnan efterlämnat en dagbok som förklarar bakgrunden till självmordet:

”…Vidare innehåller dagboken berättelsen om flickans olyckliga kärlek: hur hon älskade en skogvaktare, men rönt motstånd av sin fosterfader och nu, när denne gifvit med sig, fått den olyckliga underrättelsen, att hennes tilltänkte make sönderslitits af vargar i skogen…”

Kvinnan hade flyttat till Wien året före, och det framgår inte i vilket land hon träffat sin tilltänkte make men av flickans namn att döma, Josefa B, skulle det kunna vara från den Ungerska delen av det dåtida Österrike-Ungern-imperiet.

 

 

Fotnot: De röda rutorna skapas av söktjänsten i tidningsarkivet efter lyckad sökning på ordet ”varg”.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se