Expressens läsare stödjer lokalt inflytande över rovdjur

I samband med att Expressen intervjuade riksdagsledamoten Bengt-Anders Johansson (M) om partiets rapport om vild djur passade man även på att fråga läsarna om vad de tyckte.

Expressen har med jämna mellanrum omröstningar på webben och i samband med att Moderaterna släppte sin rapport om vilda djur var det så dags igen. Att ställa frågor om rovdjur eller särskilt om varg är populärt.

Vi minns omröstningen som gjordes i samband med att Jägarnas Riksförbund gick ut med att de inte ville ha några frilevande vargar alls där det bor människor. Resultatet blev smått häpnadsväckande med tanke på vad som brukar sägas om bred acceptans för just varg.

En månad senare, vilket är den normala löptiden för en omröstning hos Expressen hade 13 100 personer röstat och resultatet blev att 65% gav stöd åt Riksjägarnas krav och att 35% inte gjorde detta. Vargfakta skrev då ett kort referat om detta resultat.

 

Ny omröstning samma trend

Den nya omröstningen gäller frågan om huruvida antalet rovdjur skall få bestämmas lokalt. Moderaternas rapport förordar att rovdjurstrycket på sina håll måste kunna regleras och läsarna verkar än så länge vara av samma uppfattning.

Klockan 15:15 idag var ställningen 75% för lokalt bestämmande och följaktligen 25% mot. Knappt 2 000 personer hade vid tillfället svarat.

För att se aktuella resultat klickar du på denna länk där du ser rutan med undersökningen.

Vargfakta återkommer med en sammanställning 30 dagar efter det att undersökningen startade vilket brukar vara den normala löptiden för Expressens omröstningar.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se