Får vargdödade vid Hovs hallar, Skåne Län

Vargdödat får Hovs hallar 130112

Vid Skånes nordliga utpost, Hovs hallar angreps en mindre fårbesättning av varg. Länsstyrelsen i Skåne upprepar varningen till djurägare.

Under natten till lördagen angreps en fårbesättning vid Hovs hallar av en varg. Hälften av de sex fåren i hagen dödades.

– Allt tyder på att det var en varg. Angreppssättet var signifikant för en varg, betten var kraftiga och ett av fåren var kraftigt avätet, berättar Bertil Nilsson på Länsstyrelsen Skånes naturskyddsenhet.

Fåren flåddes och undersöktes under lördag eftermiddag. Undersökningen är nyligen avslutad.

– Vi upprepar de uppmaningar vi har gått ut med tidigare. De åtgärder man som fårägare kan göra är att se över sina stängsel och att öka den mänskliga närvaron i hagarna. Inte sällan stannar varg i ett område där den har tagit sitt byte, men det gäller inte alltid. Därför gäller den här uppmaningen hela Skåne, en varg kan röra sig flera mil på en dag, säger Bertil Nilsson.

 

Källa: http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/nyheter/2013/Pages/tre-doda-far-i-nytt-vargangrepp.aspx
Foto: Bertil Nilsson
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se