Filmade vargflock från traktor, Tyskland

filmade vargflock från traktor tysklandFrån traktorhytten filmade lantbrukaren John Helge en vargflock om fem individer, morgonen den 26 mars. Han är glad för att ha fångat ”vargarnas naturliga beteende” på film.

Att möta en vargflock är av förklarliga skäl inte samma sak som att möta en ensam varg. Nyligen mötte en tysk kvinna en flock vargar när hon var ute och rastade sina två hundar. Mötet resulterade i att hon fick behandlas för akut chock av ditkallad ambulanspersonal.

I Brambostel, cirka 70 kilometer söder om Hamburg har ortsborna länge oroats över de närgångna vargarna. Vargarnas oskygga beteende har vid tidigare tillfällen förklarats med att det handlar om ”nyfikna ungdjur”. John Helge menar dock att videon av flocken visar något helt annat:

 

”Jag har tittat på filmen flera, flera gånger. Flocken förbereder sig för jakt, formar en halvcirkel för att täcka flyktvägar innan ledaren går upp mot det potentiella bytesdjuret (traktorn reds anm).”

John Helge blev inte direkt förvånad när han mötte flocken. Snarare var det en kvitto på de många vargspår de sett under vintern inom en kilometers radie från den aktuella platsen. John ser vargens närvaro som en definitiv risk och upplever att tillvaron blivit begränsad.

”Vi har varit vaksamma i månader. Försiktighet råder alltjämt och att röra sig fritt är inte längre självklart.”

John är i alla fall glad över att han lyckats fånga vargarna riktiga beteende samtidigt som han vet att hans och andras oro kommer tystas ned i den publika debatten.

 

Källa: http://www.az-online.de/lokales/landkreis-uelzen/uelzen/wolfsrudel-landkreis-uelzen-gesichtet-4872368.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se