Hundpromenad med vargmöte, Leksand

hundpromenad med vargmöte

Söndagens hundpromenad fick ett abrupt slut när Roger och Carina Jakobsson mötte två vargar. När paret vände om följde vargarna efter.

Tidningen Svensk Jakt skriver i sin nätupplaga om ett vargmöte i Leksands kommun. Under söndagen var Roger och Carina Jakobsson ute på promenad med sin Jack Russel-terrier längs en gammal fäbodled norr om Flosjön. Efter en stunds promenad kommer de över ett krön och ser då två djur, 150 meter framför dem som de för ett ögonblick misstar för rådjur.

När ”rådjuren” ställer sig på bakbenen mot varandra och brottas förstår de att det inte är gräsätare utan två vargar. Roger ber då Carina ta upp hunden och gå åt andra hållet medan Roger står kvar på platsen.

När vargarna väl fick syn på Roger travar de mot honom.

– När de var 55 meter ifrån mig vände jag om och gick i rask takt. Efter en stund vände jag mig om och såg att vargarna fortsatte gå efter oss. Då ökade jag takten och sprang, berättar Roger för Svensk Jakt.

När Roger tittar en andra gång över axeln hade vargarna försvunnit. Händelsen betraktade de då som spännande men i efterhand har en viss oro kommit. Carina är inte så sugen på att gå på fler promenader i skogen men Roger hoppas att hon ändrar sig.

Läs vår sammanställning över 35 närgångna vargar under 2012.

Källa: http://svenskjakt.se/start/Nyheter/2013/06/narganget-vargmote-under-hundpromenad/

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se