Jämthund angripen av varg, Enviken

En jämthund angreps av varg under älgjakt norr om Enviken i Dalarna. Hunden fick bitskador och har opererats på djursjukhuset i Falun.

Jakt & Jägare rapporterar om ännu en hund som angripits av varg. Denna gång ser det dock ut som om hunden klarade sig trots bitskador på låret och runt ändtarmen som enligt uppgift opererats vid djursjukhuset i Falun.

Jämten Nemo blev angripen under en älgjakt norr om Enviken i Dalarna på onsdagens förmiddag. Ägaren Erik Eriksson hade släppt hunden som var ute på sök när vargen angrep.

– Jag hade precis släppt honom och han for ut och sökte. Så fick jag höra några korta skall och så kom han springande tillbaka till mig, berättar ägaren Erik Eriksson för tidningen Jakt & Jägare.

Eriksson upptäckte då att Nemo var blodig på bakdelen, på ryggen och hade ett djupt bitsår i höger lår. Eriksson tog då hunden till djursjukhuset i Falun där Nemo opererades och fick dränage för att de allvarliga såren inte skulle bli infekterade.

Länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson har undersökt skadorna och kan verifiera att det rör sig om ett vargangrepp.

Erik Eriksson överväger att aldrig mer använda hunden Nemo som jakthund då han ser det som problematiskt att i framtiden kanske behöva berätta för familjen att hunden blivit dödad av en varg. Som så många andra jakthundar är Nemo en del av familjen varför en eventuell förlust inte bara skulle drabba Erik själv.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se