Kvinna biten i ansiktet av rabiessmittad varg, Ukraina

En hund angreps av varg i byn Lityatyn och hundens ägare, en kvinna ingrep för att rädda sin hund. Det slutade med att hon själv föll offer för vargen.

Den 15 januari, sent på kvällen i byn Lityatyn rapporteras en kvinna ha blivit svårt biten av varg. Upptakten till angreppet var den att kvinnan försökt ingripa då hon såg vargen angripa hennes hund. Vargen vände då uppmärksamheten mot kvinnan, gjorde en kraftfull attack och bet kvinnan svårt i ansiktet.

Kvinnan räddades troligen från döden då hennes son kom till undsättning med en högaffel. Sonen dödade vargen med redskapet och kvinnan kunde föras till det regionala sjukhuset för vård och vaccinering.

Vargens huvud skickades därefter till veterinärmedicinska för analys där också rabies kunde konstateras hos vargen. Den regionala administrationen, MNSU meddelar att man kommer sätta in resurser för att vaccinera hundarna i området för att minska risken för smittspridning.

Redaktionens kommentar: Var på kroppen den angripne får bettet spelar stor roll. Sjukdomen får ett väsentligt mycket snabbare förlopp vid bett i ansiktet jämfört med bett i benen.

Källa: http://zz.te.ua/na-ternopilschyni-skazhenyj-vovk-poshmatuvav-zhintsi-oblychchya/

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se