Kvinna uppäten av varg, Ryssland

kvinna uppäten av varg

För den 66-åriga kvinnans hjärta blev vargmötet en för stor belastning och hon föll död till marken bakom sitt hus. Hennes man återfann kroppen som vargen ätit av.

I en by i närheten av Vologda Yanishevo hittades en 66-årig kvinna delvis uppäten av varg. Fyndet gjordes på morgonen den 5 december 2012 av kvinnans man framför deras boningshus. Mannen kunde snabbt avgöra att hustrun var död och tillkallade därför polisen i stället för ambulans.

– Nacken och höger handled bar tydliga spår av bitmärken. Även mjukdelarna vid magen var upprivna. Kläderna hade också tydliga märken efter tänder, säger Olga Zenkova vid rättsmedicinska enheten ECG OMVD i Vytegra.

Zenkova bekräftar också att det runt kroppen fanns spår som kan härledas till varg. I närheten av kvinnans döda kropp hittades också en katt som dödats av ett stort hunddjur.

– Av de preliminära undersökningarna har vi dragit slutsaten att kvinnan dog till följd av en hjärtattack. Skadorna på kroppen hade tillfogats efter att döden inträtt, enligt ett pressmeddelande från myndigheterna i regionen. Senast en människa dödades av varg i området sägs ha varit under 1900-talet enligt samma pressmeddelande.

Enligt experter som tidningen talat med är chansen stor att kvinnan skrämdes till döds, att hjärtat helt enkelt gav upp då hon stötte i hop med vargen.

Myndigheterna har utfärdat en allmän varning i området. Man kommer också att försöka skjuta vargen om tillfälle ges.

 

Källa: http://lifenews.ru/news/107921

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se