Män misstänkta för illegal jakt på varg släppta, Dalarnas Län

Fyra av de fem män som suttit häktade sedan den 9 maj, misstänkta för illegal jakt på varg har i dag släppt ur häktet. Misstankarna kvarstår.

Jakt & Jägare rapporterar om att fyra av de fem män som häktats misstänkta för illegal jakt på varg i dag har släppts fria. Inget åtal kunde presentears i dag varför den 17 dagar långa inlåsningen förbyttes i frihet. Männen greps den 6 maj och har sedan dess varit i polisens förvar och utan kontakt med omvärlden bortsett från några av de sista dagarna i häktet.

Enligt polisen kvarstår dock misstankarna mot männen och utredningen fortsätter med miljöåklagare Åse Schoultz i spetsen.

Den femte mannen som greps några dagar efter de första fyra sitter fortfarande häktad. Schoultz har till på fredag på sig att bestämma huruvida mannen skall åtalas, omhäktas eller släppas.

Under den tid männen suttit häktade har mycket lite information kommit fram om hur misstankarna egentligen ser ut. Det frysta kött som de lär ha haft med sig kan ha varit till mårdfällor. Fällor matas med småvilt även under sommaren för att mården skall känna till platserna lagom till då jaktsäsongen startar och fällorna riggas skarpt.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se