Medborgarförslag om vargfritt Mora, Dalarnas Län

Såväl politiker som medborgare i Dalarna engagerar sig i vargfrågan med utgångspunkt i de begränsningar vargen medför.

Dalarnas Tidning rapporterar om ett inlämnat medborgarförslag, undertecknat av sju personer som önskar att Mora blir en vargfri kommun. I Dalarna har flera kommuner gjort ansatser att på ett eller annat vis bli fri från varg. Dels har vi Orsa kommun där en motion om att slippa fasta vargetableringar antogs i januari i år och dels har vi Socialdemokraterna i Rättvik som anser att 1-2 vargrevir är tillräckligt för hela länet.

Från medborgarförslaget kan utläsas att;

– Medborgarnas säkerhet samt deras egendom skall icke beröras av existensen av varg i kommunen, vilket motiveras med att skyddet av medborgarnas rättigheter till liv, hälsa och egendom är några av de mest grundläggande angelägenheterna för våra kommuner.

– Går vargen före sysselsättning, kapitalavkastning och skatteintäkter för kommunen och medborgarnas ekonomi, var står våra kommunpolitiker i frågan? undrar de sju personerna som skrivit på medborgarförslaget.

 

Källa: http://www.dt.se/nyheter/mora/1.5858568-medborgarforslag-om-vargfri-kommun
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se