Misstänkt varg fotograferad utanför Göteborg

Ett par mil söder om Göteborg, längs Säröleden fotograferades ett varglikt djur i färd med att äta. Vittnen upplevde den som helt orädd.

Expressen/GT publicerar en läsarbild på en misstänkt varg. Fotografiet är taget längs Säröleden söder om Göteborg vilket inte är allt för långt från den plats där en sällskapshund angreps av en misstänkt varg under onsdagen.

– Vi har flera personer som har ringt in om ett djur som liknade en varg på Säröleden, säger polisens presstalesman Jenny Widén till tidningen.

Ett vittne, Peter Rönneke som också fotograferade vargen berättar;

– Den stod helt stilla på vägen och stoppade upp all trafik. Den blev inte det minsta skrämd, och jag fick köra runt den i stället, berättar han.

I april i år uppehölls sig en varg på E6:an i höjd med Kungälv. Även den gången stoppades trafiken upp av de många nyfikna.

Av allt att döma är det en varg som fotograferats. Höjden, färgen och den svarta svanstippen är bekanta kännetecken.

UPPDATERAD 20:00 Ytterligare och bättre bilder har dykt upp på sociala medier. På några av ser den stor ut och på andra mindre vilket gör det nästan omöjligt att avgöra om det är en varg eller hund. Varglik är den i alla fall.

 

Källa: http://www.expressen.se/gt/vilda-vargen-ar-los-den-var-helt-oradd/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se