Närgången varg, Söderbärke

Sven-Göran Bergqvist mötte en varg i Larsbo utanför Söderbärke. Vargen visade inga tecken på att rygga undan för människor eller bilar.

Svensk Jakts nätupplaga skriver om ett vargmöte i södra Dalarna då Sven-Göran Bergqvist var på väg hem från några dagars älgjakt. Vid Larsbo utanför Söderbärke mötte han en varg längs en grusväg. Bergqvist reagerade som så många andra människor som möter varg – med förvåning;

– Vargen verkade totalt orädd då vi klev ur bilen. Den lommade sedan iväg på vägen och mötte våra jaktkamrater i påföljande bil, berättar Sven-Sören Bergqvist för Svensk Jakt.

Vargmötet resulterade i ett stort antal bilder som beskriver en varg inom ett par meter från Bergqvist och hans följe.

Idén om att vargar är skygga individer som i det längsta undviker människor har utan att överdriva fått sig en rejäl törn det senaste halvåret i och med de återkommande rapporterna om vargar i trädgårdar och vargmöten under hundpromenader och ridturer.

Det är nog mer som Pierre Ahlgren, rovdjursansvarig vid Länsstyrelsen i Västmanland lät meddela i och med att en hundägare fick vargbesök i trädgården, inget ovanligt beteende att vargar är närgångna.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se