Vargar ur Skultunareviret fortsatt närgångna

Trots att två vargar skjutits bort från reviret vägrar de kvarvarande att hålla sig ifrån mänskliga boningar. Anna Simonsson fick vargbesök på garageuppfarten.

I VLT berättar Anna Simonsson om ett vargbesök i trädgården. Anna och en kompis höll på att rasta sina fyra hundar inför kvällen när en varg plötsligt kom från skogen och strök en av hundarna. Simonsson kallade in sina tre hundar men den fjärde, som hon just börjat träna reagerade på den upprörda rösten med att frysa på platsen.

Efter en stund lyckades Anna få in även den fjärde hunden i huset varpå hon beväpnade sig med ett järnrör för att skrämma bort vargen.

– Efter mycket om och men får jag vargen att försvinna fem meter ut på gärdet. Men den blir inte särskilt rädd för mig utan skuttar undan ungefär som om det vore en liten rolig lek, säger Anna till VLT.

Anna intervjuas i tidningens webb-TV och berättar om hur ofta vargarna är på besök runt deras hus. När en av deras tikar löpte var hon tvungen att lämna bort den för att inte öka på riskerna med de nyfikna vargarna.

Riskerna med löptikar har vi tidigare noterat och även skrivit om till respektive länsstyrelse.

 

 

Redaktionens kommentar: Om man skall tro på vad vargforskare Olof Liberg säger om hur närgångna vargar hanteras i Sverige bör beslut om skyddsjakt inte vara långt borta: ”När det gäller vilda vargar är vi väldigt noggranna i Skandinavien att så fort vi får varg som visar tendens att bli för van med människan, så avlivas den så fort det går. Det är för att undvika att få vargar som vänjer sig vid människan. Då blir de farliga.”

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se