Naturskyddsföreningen förhalar juridisk process

Svenska Naturskyddsföreningen begär hela nio veckor på sig för att svara på ett yttrande i Förvaltningsrättens pågående ärende kring avlivningsbeslutet av varghonan i Junsele.

Svenska Naturskyddsföreningen (SNF) begär att få tid på sig med sitt yttrande till Förvaltningsrätten. Ärendet kring avlivningsbeslutet av den ryskfinska varghonan, även kallad ”flyttvargen” och hennes partner drogs in i en juridisk process i och med att Rovdjursföreningen begärde inhibition i mitten av januari.

Naturvårdsverket har inkommit med ett yttrande där man bemöter anklagelserna från Rovdjursföreningen (SRF) på varje punkt. Detta yttrande har domstolen tagit del av och gått ett steg längre i den juridiska processen genom att låta SRF inkomma med ett svar, yttrande. Svaret skall vara domstolen tillhanda senast måndag då ärendet brådskat i och med att varghonan fortsätter med sin rendiet.

Skadorna för samerna verkar dock inte bekymra Naturskyddsföreningen som begär mer tid för sitt yttrande. De med insikt i hur Förvaltningsrätten arbetar säger till tidningen Jakt & Jägare att vad SNF begär är helt orimligt och bortom vad som är praxis.

Om SNF får nio veckor eller 63 dagar på sig för att inkomma med sitt yttrande kommer det att ske till en kostnad om 30 000 kr per dag för renägarna – slutsumma 1 890 000 kronor.

Som kuriosa kan nämnas att den gängse dräktighetstiden för en varghona är nio veckor.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/snf-forsoker-forhala-avlivningen

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se