Prärievarg angrep man 2 mil utanför New York

prärievarg bakom två angrep utanför new york

En man angreps av en prärievarg drygt 2 mil nordväst om New York City när han under söndagskvällen rastade sin hund. New York Times rapporterar om detta som den andra attacken under april.

Den mindre varianten av varg, prärievargen dyker då och då upp i statistiken över angrepp mot människor och barn. För två år sedan skadades två barn av en prärievarg i en lekpark. En Flicka angreps när hon kom ned för en rutschkana. I samma ögonblick som hon tog i mark attackerade prärievargen genom att bita flickan i huvudet. Attacken skedde så snabbt att flickans mamma inte riktigt förstod vad som hänt innan hon såg vargen springa från flickan.

Enligt New York Times skall två angrepp ha skett utanför staden under april månad. Den första inträffade i Saddle River där en man arbetade i trädgården när han plötsligt angreps av en prärievarg som enligt uppgift tidigare attackerat hundar. Vargen påträffades och avlivades senare varpå man också kunde konstatera att den var smittade med det fruktade viruset rabies.

Den andra attacken inträffade under söndagskvällen då en man rastade sin hund. I ett skogsparti skall mannen ha blivit angripen enligt polisen som tog emot larmsamtalet. Några detaljer kring eventuella skador framgår inte av rapporteringen.

Däremot konstatera man att prärievargarna är på rejäl tillväxt och att de observeras på flera platser runt om metropolen. Myndigheterna tycks inte kommit till den punkt då man inser att rovdjuren måste hanteras utan planen så här långt summeras som ”att låta dem vara” och att ”de hjälper till att kontrollera gnagare”.

 

Källa: http://mobile.nytimes.com/2015/04/21/nyregion/coyote-attack-in-new-jersey-is-second-this-month.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se