Skånes Djurpark väntar vargar från Ryssland

Skånes Djurpark väntas ta emot två ryska vargar som en del av programmet för genetisk förstärkning. Djurparken blev rikskänd 2010 då samtliga vargar sköts efter att de hade rymt.

Enligt Lokaltidningen i Skåne planeras just nu för flytt av två vargar från Ryssland till Skånes Djurpark. Faller bitarna på plats och inga hinder såsom karantän eller dylikt dyker upp väntas vargarna anlända under sommaren. Skånes Djurpark blev rikskänd 2010 då samtliga vargar avlivades efter att de rymt ur sitt hägn och gett sig på de andra djuren i parken.

– Den sista pusselbiten har inte fallit på plats ännu. Om vi har otur hamnar de i karantän, men det kan också hända att hägnet blir karantän för dem, säger biträdande chef Michael Norrdahl till Lokaltidningen.

Vargarna ingår i ett avelsprojekt för att förnya Sveriges stam av frilevande varg. Vargarna beräknas flytta in i djurparkens tomma varghägn i slutet av juni.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se