Skogsarbetare dödad av vargflock

I sin bok ”Hunter and Hunted” (2002, ISBN 0521891094) har den internationellt kände viltbiologen och IUCN-medlemmen Hans Kruuk rapporterat om dödliga vargangrepp i Vitryssland. En av rapporterna gäller en 55-årig skogsarbetare.

Vargattacken skedde under december 1995 och den då 55-årige skogsarbetaren arbetade i ett skogsområde nära Hschvono, Vitryssland. När han inte rapporterade in som han skulle, gav sig ett team av arbetskamrater ut för att söka rätt på honom.

Först efter två dagar hittade de skogsarbetaren. Endast vissa kroppsdelar återstod och platsen var helt täckt av vargspår.

 

Rapporten om skogsarbetaren finns återgiven på sidan 69-70 i boken ”Hunter and Hunted” där Hans Kruuk även nedtecknat dödliga attacker mot en man på promenad mellan två byar och en nioårig skolflicka. Även dessa båda var från Vitryssland.

 

Läs utdraget ur boken.

 

Biologen Hans Kruuk har undervisat på Oxford University och är medlem av IUCN som styr över europeiska LCIE (Large Carnivores Iniative for Europe).

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se