Två kvinnor döda efter vargattack mot gåsfarm

Två kvinnor dödades och en man skadades när de försvarade gårdens gäss mot en vargattack. Det meddelar den Vitryska Fiske och Jaktvårdsstyrelsen i november 1980.

Händelsen inträffade på en gård i byn Piskuni i Postavskij-räjongen den 10 november 1980, klockan 4 på morgonen. Enligt rapporten inlämnad av Y Lisenko till den Vitryska Fiske och Jaktvårdsstyrelsen påbörjade en varg då en attack mot gårdens gäss.

Vera Khrapovitskaya, 23 år, vaknade och rusade ut för att skrämma bort vargen. Denne attackerade istället och bet ihjäl henne. En annan kvinna, Seruk Maria, 58 år, såg hela händelseförloppet och rusade till undsättning. Vargen dödade även henne.

Ytterligare en lantarbetare, Gushchenok, som uppehållit sig i närheten försökte avvärja vargattacken med sin högaffel. Han blev omkullslagen men klarade sig med bitskador.

Till sist lyckades en grupp personer döda vargen och föra den sårade mannen till sjukhus för vård. Det finns ingen notering om att vargen skulle varit rabiessmittad.

 

Källa: Den amerikanske vargforskaren Will N Graves. Känd för en bredare allmänhet genom sin bok ”Wolves in Russia” (2007, ISBN 9781550593327), i vilken han gick igenom och sammanställde tusentals statliga ryska dokument om vargförekomst och skador i dess kölvatten. Uppgiften ovan återfinns på sidan 192.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se