Två kvinnor skadade i vargattack, Indien

två kvinnor skadade i vargattack

Två kvinnor, 22 och 35 år skadades tidigt på lördagsmorgonen efter att ha blivit attackerade av varg. Angreppet skedd i samband med de gjort sin morgontoalett utomhus.

Indien har en synnerligen mörk historia när det kommer till dödliga vargattacker mot människor och främst barn. Årligen sker fortfarande attacker emedan de stora epidemierna i mitten av 1990-talet lyckligtvis inte återkommit. Då dödades sammanlagt fler än 100 barn vid ett antal uppmärksammad attacker.

Indien har likheter med andra länder där attacker på människor förekommer. Främst handlar det om en agrar ekonomi där människor vistas ute stora delar av dygnet och där barn är delaktiga i arbetet redan från tidig ålder.

Att göra sin toalett utomhus, som förmodligen är brukligt i stora delar av Indien är inte riskfritt. Två kvinnor angreps i samband med dessa bestyr vid 06:30 på lördagsmorgonen. De lyckades återvända till sina hus trots skador. Båda hade ådragit sig bitskador varför de forslades till sjukhuset i Sonkchc.

Efter behandling kunde de återvända till byn där ett uppbåd ordnats för att fånga vargen. Vid nyhetens pressläggning hade dock ingen varg fångats.

 

Källa: http://naidunia.jagran.com/madhya-pradesh/dewas-two-women-injured-by-wolf-284812

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se