Ung kvinna i Colorado överfallen av aggressiv varg

En ung kvinna i nordvästra Colorado överfölls av en mycket aggressiv varg men brodern kom till undsättning och räddade henne, skriver biologen George Bird Grinnell i sin bok Trail and Campfire som utkom 1897.

Händelsen inträffade sommaren 1881. Den 18-åriga kvinnan hade gett sig av i gryningen för att leda hem ett par mjölkkor. På vägen ut såg hon en gråvarg stå uppe på en kulle intill. Hon skrek för att skrämma bort den men den stod kvar och morrade, så hon försökte med en sten istället.

Då attackerade vargen plötsligt. Den kastade sig över hennes axlar, slog henne mot marken och bet henne svårt i armar och ben.

Brodern som bara befann sig en bit bort hörde hennes förtvivlade skrik. Han rusade dit och lyckades snabbt skjuta ihjäl vargen med sitt gevär.

Vargen visade sig vid den efterföljande undersökningen vara ung och helt frisk.

Författaren träffade senare kvinnan personligen för att undersöka hennes skador. Hon bar åtskilliga ärr på kroppen efter vargattacken.

 

 

Källa: Trail and Campfire, George Bird Grinnell, 1897. Wolf Attacks on humans, T R Mader 1995.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se