Varg attackerade fyra barn, Azerbaijan

varg angrep fyra barn

Sista söndagen i oktober arbetade familjen Shahmarova på sin gård i Buravar, Jalilabad i Azerbadjan. En av döttrarna upptäckte en annalkande varg. När hon springer mot huset attackeras hon av vargen. Fyra familjemedlemmar skadas.

Klockan sju på söndagskvällen håller delar av familjen Shahmarova på med gårdssysslor medan andra tittar på tv. En av döttrarna, Aygun ser ett djur röra sig på gården i skenet av en lampa. Aygun tar några steg närmare innan hon inser att det är en varg. Hon kastar då en hink mot vargen som rör sig mot henne samtidigt som hon vänder om mot huset och springer mot dörren.

Vargen hinner dock upp henne inne i hallen och biter tag i henns armen. Hennes 16-åriga storasyster, Vyusal och hennes bror skyndade dit för att hjälpa till. Vargen hade då släpat ut Aygun på gårdsplanen igen. Stort tumult uppstår och flera ur familjen försöker rädda Aygun.

Vyusal, den 16-åriga systern ger sig i kast med vargen och gör som vi läst om tidigare vid vargangrepp, kör ner handen i vargen gap samtidigt som hon kopplar strupgrepp på vargen. Vysyvals modiga tilltag lyckas och hon kan oskadliggöra vargen (bilder finns på den döda vargen).

Uppgifter till tidningen gör gällande att fyra medlemmar ur familjen ådrog sig bitskador. Samtliga fördes till sjukhus där de vaccinerades profylaktiskt mot rabies. Några provsvar från vargen har inte presenterats men i regionen finns rabies varför man ordinerar vaccin för säkerhet skull.

 

Källa: http://news.day.az/society/530230.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se