Man ströp varg med bara händerna, Kazakstan

man dödade varg med bara händerna kazakstan

För tredje gången på två år lyckas människor angripna av varg gå segrande ur striden. Daulet Tuyeshiev, Kazakstan angreps bakifrån av en varg. Daulet lyckades strypa vargen efter en stunds kamp.

För knappt två år sedan angreps Valentin Shevchuk vid en busshållplats i Brest, Vitryssland. Vild kamp uppstod men Valentin lyckades med sina 86 kilo övermanna och försvaga vargen genom stryptag varefter ett tillskyndande vittne bistod med kniv för att helt oskadliggöra vargen. Enligt en längre intervju med Valentin efter angreppet pågick kampen under lång tid, upp emot 15 minuter.

Därefter blev 56-åriga Aishat Maksudova från Dagenstan mer eller mindre världskänd efter att hon på egen hand dräpt en attackerande varg. Aishat arbetade i fält med att stängsla för sina djur när hon plötsligt angreps och föll till marken. Samtidigt som vargen bitit tag i hennes arm tog hon stryptag på densamma och sträckte sig efter sin yxa som hon haft med för att förankra stolpar. Med yxans hjälp slog hon ihjäl vargen. Den lilla och förhållandevis gamla kvinnan hyllades som hjälte enligt lokala medier och nyheten sträckte sig över praktiskt taget hela västvärlden.

Tidningen Moscow Times rapporterar om ännu ett fall där människan gått segrande ur striden med varg. Lokala medier i Kazakstan berättar om den före detta polismannen Daulet Tuyeshiev som gått ut för att se över sin bil i den avlägsna staden Zhetybai. Väl vid bilen angrips Daulet plötsligt bakifrån av vad han först trodde var en hund.

Daulet tillfogades flera bett mot ryggen, benen och armarna under striden. Det var också under själva kampen som Daulet förstod att det inte var en hund.

– Jag trodde först att det var en hund men under kampen gick det upp för mig att det var en varg, berättar Daulet för lokala medier.

Efter en stunds kamp lyckades Daulet få ett ordentligt grepp om vargens hals och på så vis strypa den. Därefter togs han till ett sjukhus för omedelbar vård. Vargens kropp brändes av vittnen, något man gör för att förhindra eventuell spridning av rabies. Huruvida vargen var smittade av rabies är inte klarlagt. De två andra angreppen som nämns ovan inbegrep dock fullt friska vargar.

Kazakstan har som bekant många vargar och följaktligen stora problem. Vid platsen för angreppet sköts minst två dussin vargar under vintern efter omfattande attacker mot tamboskap.

 

Källa: http://www.themoscowtimes.com/news/article/kazakh-man-kills-wolf-with-bare-hands/485579.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se