Varg inne i Borås

varg inne i borås karta

En varg fotograferades och filmades på flera platser i Borås under dagen. Helt lugnt ses den passera människor inom någon meter.

Borås har på senare tid fått uppleva flera vargbesök. Huruvida det är samma varg som återkommer är svårt att veta men det ligger nära till hands att dra sådana slutsatser då vargens ständiga vandrande gärna sker i större eller mindre kretsar. Under förmiddagen i dag sågs en varg på flera ställen i Borås.

Ett vittne vi talat med befann sig på en byggarbetsplats vid pilen på bilden ovan. Han hade en dryg timme tidigare fått telefonsamtal från en bekant en bit från platsen han själv befanns sig på. Samtalet handlade om att en varg varit synlig på vännens mark.

Någon eller några minuter senare ansluter han till arbetskamraterna vid bygget. Där har vargen precis passerat och också fotograferats på ett par meters håll. Bilden är tagen vid den röda punkten på kartan. Avstånden till vargen var bara några meter.

Av bilden att döma handlar det inte om en yngre varg. Bredden över korset och ett allmänt grovt intryck talar för att det rör sig om en äldre individ. Länsstyrelsens rovdjursspårare, Lisette Fritzon säger dock till Borås Tidning att det rör sig om ”en oskygg ungvarg”.

Att den är oskygg skriver vi under på men att det skulle röra sig om en ungvarg är vi inte lika säkra på. Om man använder hundar som jämförelse brukar de i allmänhet lägga på sig muskler, bli grövre mellan andra och tredje levnadsåret.

Vargen filmades senare på flera andra platser i Borås vilket uppmärksammades av Borås Tidning.

Läs gärna vår sammanställning – ”Vargar är naturligt skygga” där vi listar ett antal händelser under 2012 och reder ut hur beteenden uppstår och vidmakthålls. Läs också om hur vargen närmar sig steg för steg enligt ett förutbestämt mönster.

varg inne i borås

 
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se