Varg på besök i Vimmerby, Kalmar Län

Tre oberoende observationer rapporterar att de sett en varg i centralorten Vimmerby skriver Vimmerby tidning som även publicerar en stillbild av vargen.

En varg skall ha passerat Vimmerby under onsdagskvällen rapporterar Vimmerby tidning. Tre oberoende vittnen samt en videofilm från vilken tidningen även publicerar en stillbild ligger till grund för rapporteringen. Stillbilden visar på ett stort hunddjur som blir svårt att avfärda som något annat än en varg. Bilden är tagen på mycket nära håll och visar på många av vargens kännetecken.

Elin Nilsson kom körande med bil genom Sjundhult mot Snokebo och vid en avtagsväg till ett sommarstugeområden fick hon syn på vargen. Det var även hon som förevigade möte med sin mobiltelefon.

Ytterligare två observationer i området har rapporterats enligt tidningen – en vid Kröngården och ytterligare en norr om reningsverket.

Källa: http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/50398/1/68/

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se