Varg tog hund i hundgård, Finland

varg tog hund i hundgård

En hundgård med metallstängsel tycks inte vara ett fullgott skydd mot varg. Detta kan konstateras efter att varg brutit upp gallret och dödat en norsk älghund i Kuhmo, Finland.

Finska Kuhmolainen rapporterar om ett vargangrepp under lördagsnatten då en norsk älghund attackerades och konsumerades. Ägaren hörde att hundarna skällde på kvällen men trodde då att det handlade om någon hare som passerade utanför buren.

På morgonen när han gick för att fodra hundarna såg han dock redan på håll att något inte stod rätt till då ena burens galler var uppbrutet. Väl på plats kunde han konstatera att gallret rivits ur sina infästningar och att hunden saknades. Hundgården hade några år på nacken men var av kraftig konstruktion och med en platta av betong.

Cirka 300 meter från hundgården hittades bland annat tarmrester av älghunden. Spårstämplar efter varg hittades också i området.

Att varg tar hundar inne i hundgårdar har hänt tidigare i Finland.

 

Källa: http://www.kainuunsanomat.fi/kuhmolainen/kuhmo/susi-vei-koiran-hakista-vuosanganvaaralla/

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se