Varg tog Pudel på gård

Sent på fredagskvällen dödades en pudel av varg inne på en gård i Koronkylä nära Virrat i Finland. Angreppet skedde cirka 20 meter från boningshusets ytterdörr.

Att ha sällskapsdjur inom ett vargrevir eller där varg vandrar är att betrakta som riskabelt. Ständig tillsyn eller förvaring inomhus är ett måste om man vill vara söker på att inte husdjuret skall hamna på vargens meny. Om man väljer att förvara hunden i hundgård vill det till att den är extra kraftig så att inte vargen kan bryta sig in vilket skedde för bara några dagar sedan i Finland.

Kari och Piia Purran förlorade sin sällskapshund Sisu, en pudelliknande hund under fredagskvällen. De uppger för finsk media att hunden togs alldeles utanför huset, 20 meter från ytterdörren.

– Det är ofattbart att de så kallade vilda djuren går runt bland hus och människor. Vi är medvetna om att det finns vilda djur på landsbygden men vi kan inte acceptera att de ränner runt på gårdarna, säger Kari till tidningen Perioskooppi.

Kari bedriver uppfödning av nötkreatur på sin gård och är mycket orolig över när det första angreppet på dem skall ske. Han menar att det bara är en tidsfråga och att det då är kalvarna som tas först. Han är också orolig för att besättningen skall drabbas av panik och rymma från gården, något som brukar ge bestående problem då kor har en förmåga att snabbt bli vilda.

 

Källa: http://www.alueperiskooppi.fi/uutiset/2287-susi-vei-sisun-keskeltae-pihaa
 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se